Ga naar de inhoud
Bouwgroep Emmen

Passief bouwen

Wat is passief bouwen?

Passief bouwen houdt in dat er gebouwd wordt volgens de passief huis principes. Deze principes zijn gebaseerd op luchtdichting van het gebouw, maximale verbruikte verwarmingsenergie, oververhitting van het gebouw en niet hernieuwbare primaire energie.

De gebouwen zijn comfortabel en hebben nauwelijks verwarming nodig, door optimaal gebruik van de zon, de juiste thermische isloatie, het juiste glas en weinig luchtinfiltratie. Het renoveren is over de hele gebruiksduur gerekend vaak niet duurder. Door onze jarenlange ervaring zijn onze experts van Bouwgroep Emmen op de hoogte van alle kneepjes uit het vak.

Een passief gebouw:

  • is thermisch comfortabel door zeer goede isolatie en kierdichting en het ontbreken van thermische bruggen (ook wel koudebruggen)
  • heeft door de lage infiltratie van buitenlucht en gebalanceerde ventilatie met koolstof (en soms fijnstof) filters een zeer goede kwaliteit binnenlucht
  • heeft een verwaarloosbaar lage warmtebehoefte met als gevolg een extreem laag energiegebruik

De principes van passief bouwen zijn niet moeilijk te begrijpen.

Het ontwerpen van een passief gebouw vraagt extra inzicht.

Het bouwen van een passief gebouw vraagt – gemakkelijk uit te leggen – extra zorg.

Het Passiefhuis principe is het beste uitgangspunt om energieneutraal te bouwen. De reden is simpel: Wat je niet verbruikt hoef je niet op te wekken, te salderen of op te slaan. Een passiefhuis is duurzaam, toekomstgericht en waardevast met een gezond en comfortabel binnen klimaat. De warmtevraag is zo gering, dat een kleine eenvoudige installatie toereikend is. Zo kan je veel besparen op installaties en nemen ook de onderhouds- en vervangingskosten aanzienlijk af.

 

Ben jij ook benieuwd welke voordelen voor jouw van toevoeging zijn? Neem vrijblijvend contact met ons op en kijk samen met een expert naar de mogelijkheden.