Ga naar de inhoud
Bouwgroep Emmen

Verduurzaming

Het wordt steeds belangrijker om de verduurzaming van je woning te verbeteren. Maar welke manieren leveren het meeste voordeel op en welke energiebesparende maatregelen zijn het belangrijkst? Wij bieden je een duidelijk overzicht met daarin de huidige stand van zaken rondom de isolatie van je woning. Ook krijg je adviezen over de mogelijkheden om de isolatie van je woning te verbeteren. Op deze manier heb je minder energie nodig om de woning warm te krijgen en te houden.

Er zijn verschillende manieren om de verduurzaming van je huis te verbeteren. Een aantal voorbeelden:

  • Warmtepomp aanschaffen, in plaats van een cv-ketel. Met een hybride warmtepomp bespaar je in een matig geïsoleerde hoekwoning ongeveer € 350 per jaar op je energierekening. Vanaf 2026 is het verplicht om een hybride warmtepomp (of variant) aan te schaffen als je cv-ketel vervangen moet worden.
  • Naden en kieren isoleren, door gebruik te maken van tochtstrips en kit. De kosten van het materiaal zijn laag en de energiewinst start meteen, zeker als de tocht groot was.
  • Spouwmuurisolatie, dat is binnen een dag aan te brengen door een deskundige. De terugverdientijd is 3 tot 4 jaar.
  • Glasisolatie, levert zowel een besparing op als een verbetering van het wooncomfort. De investeringskosten kunnen lager worden door gebruik te maken van subsidies en leningen.

Daarnaast zijn er nog verschillende andere manier om de verduurzaming van je huis te verbeteren, zoals kozijnen vervangen en nieuwe apparaten laten plaatsen die energiezuiniger zijn.